Choose Language
nl gb fr

Profiter de la Tranquillité de la Nature de l'Espace en Auvergne

Reis en overige informatie

Bijzonderheden tijdens de reis

  • Als je naar Frankrijk komt, denk dan aan de betaling van de tol als je gebruik maakt van de tolwegen. Je kunt deze betalen met contant geld of creditcard en sommige bankpassen. Niet alle bankpassen zijn hiervoor geschikt.
  • De instelling van je Tomtom of ander GPSsysteem.
    Het is aan te raden om de melding van de flitspalen uit te zetten. In Frankrijk is het niet toegestaan om daar gebruik van te maken en, indien gesignaleerd, worden hier hoge boetes voor gegeven.
  • Waarschijnlijk verlaat je de snelweg in de omgeving van La Bourboulle /Saint Sauves. Daar kom je, in de afdaling, een flitspaal tegen. Houdt je daar aan de aangegeven snelheid van 70 km per uur, anders krijg je een boete thuisgestuurd. Niet echt de ideale start van een vakantie natuurlijk.

Dagelijkse boodschappen

Op 2,5 km van ons huis in Tauves zijn er onder andere twee supermarkten waar alle dagelijkse boodschappen te krijgen zijn. Ook zijn er twee bakkers, een slager en een bank.
Elke donderdagmorgen van 09.00 uur tot 12.00 uur is er de wekelijkse markt in Tauves. De 1e donderdag van de maand is deze wat uitgebreider dan de andere donderdagen.

Iets verder weg, op circa 15 km, ligt La Bourboulle. Een leuk plaatsje waar, naast leuke winkeltjes, wat grotere supermarkten te vinden zijn.